Mesehősök a Közlekedési Múzeumban

MTI
2006.06.23. 10:40
Igazi különlegességgel várja látogatóit a Közlekedési Múzeum szombaton: a Múzeumok Éjszakáján mesehősökkel és azok járműveivel találkozhatnak az érdeklődők.

Ezen túl még számos szórakoztató programot kínál a múzeum. Délután két órától este hatig kerékpáros és autós ügyességi versenyt rendeznek, amit térzene követ.

A látogatók este hat órától mesesztárokkal is találkozhatnak, láthatják többek között Harry Pottert barátaival a Roxfort Expresszen, Herbie-t a száguldó kicsi kocsit, a Star Wars hőseit és járgányaikat, valamint Gullivert és hajóját. A "mesés" autók este kilenc órától felvonulnak, a menet a múzeumtól indul.

A közönséget folyamatos filmvetítéssel szórakoztatják, a Közlekedési Múzeum filmarchívumának eddig még nem látott anyagából válogatnak erre az estére. Lesz még jósda, ahol mindenki megismerheti a jövőjét, lehet fényképezkedni Hamupipőkével a hintója előtt, vagy Barbie babával a bordó Cadillac mellett.

Este fél 12-kor fellép A Fővárosi Nagycirkusz vendégjátékának sztárja, a Medrano Cirkusz tréfacsináló hasbeszélője, Kevin Huesca. Éjfélkor Ungár Anikó, bűvész varázsol, a hercegnővé változott Hamupipőkét visszaváltoztatja szegény szolgálóvá.

Azok között, akik a Múzeumok Éjszakájára szóló jegyüket a Közlekedési Múzeumban vásárolják meg, óránként ajándékcsomagokat sorsolnak ki.