Toy Dolls a SZIN-en

MTI
2006.07.04. 16:21

Az idén augusztus 23-án kezdődő négynapos fesztiválon a korábban bejelentett sztárok - Transglobal Underground, The Tarantinos, Adam Freeland, Covenant, Tom Novy, Jerry Rospero - mellett a közönség a Toy Dolls együttest is láthatja, a klasszikus punkperiódus utáni időszak egyik legismertebb, legnépszerűbb zenekarát, és fellép a fanfárzenét játszó francia Les Touffes Krétiennes is.

A Toy Dolls újklasszikus punkbanda, 1979-ben alakult Sunderland észak-angol kisvárosban. A dallamos, vidám, ironikus és játékos - nevezik happy punknak is - zenei világáról elhíresült csapat felállása szokatlanul gyakran változott, főleg a dobos posztján - a legendás The Cult dobosa, Dean Robson is megfordult a bandában -, a triónak mégis sikerült lépésről lépésre népes rajongótábort toboroznia és meggyőznie a szaksajtót. Legutóbbi, 2005-ös albumát meglehetősen szarkasztikus módon Our Last Album? (Utolsó albumunk?) címmel látta el a társaság.

Az elektronikus és akusztikus hangzásvilágú Les Touffes Krétiennes többféle felállásban játszik fanfárzenét. A tíztagú zenekar játszik trombitán, pozanon, bariton szaxofonon, bendzsón, rengeteg ütős hangszeren, tubán, szemetesládán és minden olyan tárgyon, ami a keze ügyébe kerül.