Miklós
-7 °C
2 °C

Magyar Rádió: elírás, hogy a kuratórium elnöke az ügyvezető

MTI
2006.07.05. 15:01
Elírás folytán került a Fővárosi Bíróság mint cégbíróság egy korábbi dokumentumába, hogy a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumának elnöke a közszolgálati médium ügyvezetője - derül ki az MTI birtokába jutott jogerős végzésből.

A június 28-i keltezésű iratban az olvasható: a Magyar Rádió Zrt. fordult e kérdésben kijavítási kérelemmel a bírósághoz. Korábban, ugyanezen bírói fórum egy május közepi végzésével kapcsolatban Gellért Kis Gábor kuratóriumi elnök úgy nyilatkozott az MTI-nek: noha a Fővárosi Bíróság úgy foglalt állást, hogy vezető tisztségviselő hiányában a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumának elnöke látja el a médium ügyvezetését, nem tervezi, hogy ilyen jogokat gyakoroljon. "Nem is jutott eszembe élni a felhatalmazással, de szórakoztató gondolat, hogy ez a lehetőség fennáll" - mondta akkor.

Az MR tíz hónapja, Kondor Katalin mandátumának lejártával megüresedett elnöki posztját eddig négy pályázaton nem sikerült betölteni, az első menet kivételével még jelöltet sem állítottak a tisztségre; jövő hétfőn lesz az újabb elnökválasztási forduló.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!