Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Napi öt órát tévéznek a magyar 16-18 évesek

Kreatív
2006.07.07. 13:06
A budapesti fiatal fiúk interneteznek a legtöbbet a hazai diákok közül - derült ki a Felvételi Információs Szolgálat (FISZ) legújabb felméréséből, amely a tinédzserek médiafogyasztási szokásait vizsgálta. A felmérés készítői 425 középiskola több mint 23 ezer diákját kérdezték.

A kutatás szerint az a feltevés, miszerint a mindennap internetezők valószínűleg kevesebbet tévéznek, nem igaz. A diákok továbbra is sokat tévéznek, de az életkor előre haladtával egyre csökken a képernyő előtt töltött órák száma. A felmérés szerint a 16-18 éves fiatalok 15 százaléka naponta több mint öt órát nézi valamelyik kereskedelmi tévécsatorna műsorát. A 10-dik évfolyamosok 53 százaléka rendszeresen nézi a tévét, a 11-dik évfolyamosoknál viszont már csak 50, míg a 12-dik évfolyamosoknál 48 százalék ez az arány.

Három évvel ezelőtt még csak a megkérdezettek 14 százaléka használta naponta az internetet, idén már 38 százalékra nőtt ez a szám. A budapestiek fele, illetve a fiúk 45 százaléka naponta használja a világhálót. A vidékieknél 36, a lányoknál pedig 31 százalék az arány. A tévé mellett a nyomtatott sajtó is fontos tájékozódási forrás maradt, a megkérdezett diákok körülbelül 35 százaléka rendszeresen olvas valamilyen lapot.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.