Kiegészítették a közmédiumok kuratóriumi elnökségeit

MTI
2006.07.17. 21:18

Az Országgyűlés nagy többséggel választotta meg hétfői ülésén a Magyar Rádió, a Hungária Közalapítvány, a Magyar Televízió új kuratóriumi elnökségi tagjait, és a Magyar Távirati Iroda Tulajdonosi Tanácsadó Testületének tisztségviselőit.

A paritásos testületeket a KDNP-frakció megalakulása miatt kellett kiegészíteni az azonos arány fenntartása érdekében egy-egy kormányoldali és ellenzéki jelölttel.

A Magyar Rádió Közalapítvány Kuratóriuma Elnökségi tagjának Marosi Györgyöt, az ellenőrző testület korábbi elnökét, az SZDSZ jelöltjét, míg Tirts Tamást, a Fidesz és a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) fővárosi képviselőjét, a KDNP jelöltjét választotta meg a Ház.

A Duna Televíziót felügyelő Hungária Televízió Közalapítvány Kuratóriuma elnökségi tagjává Simkó Jánost, a Magyar Rádió egykori alelnökét, az MSZP jelöltjét, és Nagy Lenkét, a Reformátusok Lapjának volt főszerkesztőjét, a KDNP jelöltjét választották meg.

A képviselők a Magyar Távirati Iroda Tulajdonosi Tanácsadó Testületének tagjává Hovanyecz László újságírót, az MSZP jelöltjét választották meg, a KDNP jelöltjét, Szikora Józsefet, a Magyar Katolikus Újságírók Szövetségének elnökét szintén támogatták.

A Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriuma Elnökségének tagjává Fehér Zsuzsát, az ellenőrző testület jelenlegi elnökét, az MSZP jelöltjét választotta meg a Ház, akárcsak Balogh Lászlót, az MDF, illetve a Nemzeti Fórum volt országgyűlési képviselőjét.