Piroska
-12 °C
-2 °C

A BMC fogadja be a Zenede könyvtárát

MTI
2006.07.21. 14:25
A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium 166 éves könyvtárát, amelynek a Semmelweis utca 21-ben, a volt Zenedében levő bérelt lakás magántulajdonosa július 31-vel fölmondott, egy magánintézmény, a Budapest Music Center (BMC) fogadja be - közölte Kovács Brigitta, a zenei szakközépiskola és gimnázium igazgatónője.

Kovács Brigitta sajnálattal vette tudomásul, hogy sem a kulturális kormányzat, sem pedig a Zeneakadémia, amelyhez a szakközépiskola, mint gyakorló iskola tartozik, nem tudott segíteni a könyvtárukon. Elmondta, hogy nagy örömére Gőz László, a BMC tulajdonos- igazgatója fölajánlotta, hogy befogadja a nagy hírű, XIX. századi intézmény könyvtárának zömét a régi, katalógusszámokkal ellátott polcokkal, faragott könyvszekrényekkel együtt.

Gőz László elmondta: a BMC kortárs zenei központként működik, és a Zenede könyvtára jól kiegészíti modern anyagát. Hozzátette: 2007. szeptemberében készül el a IX. kerületi Mátyás utcában az új épület, amelyben 200 négyzetméteren galériás zenei könyvtárat és 300 fős hangversenytermet rendeznek be.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.