A magyar operett ünnepe Kübbekházán

MTI
2006.07.25. 11:46
Immár nyolcadik alkalommal válik óriási operettszínpaddá a hétvégén a Csongrád megyei Kübbekháza főtere; a másfélezer lakosú Szeged közeli településre 15 ezer vendéget várnak a magyar operett ünnepére.

Magyarország egyik legnagyobb ingyenes szabadtéri fesztiválját a hagyományoknak megfelelően idén is július utolsó szombatján rendezik meg. Kübbekháza nézőtérré alakított főterén lévő óriási színpadon az idén is a legismertebb magyar művészek lépnek fel: Kovács Zsuzsa, Medgyesi Mária, Szóka Júlia, Teremi Trixi, Farkas Bálint, Jankovits József, Mikó István, Weil Róbert. A négy órás gálán, amely műsorvezetője Rózsa György lesz, közreműködnek a Rajkó zenekar tagjai, Suki István prímás vezetésével, a Duetto Szimfonikus Zenekar, valamint az Operettszív Tánckar.

Az operettgála egyik legfontosabb célja, hogy a műfaj magyar képviselőit népszerűsítsék a közönség körében, így az est során felcsendülő dallamok is magyar zeneszerzők - köztük Huszka Jenő, Lehár Ferenc vagy Kálmán Imre - tehetségét dicsérik.

A rekkenő hőségben már egész héten a falu szépítésén munkálkodnak a lakók, hogy szombat este a fiákeren bevonuló művészek mellett az alkalomra a helyszínre szállított rengeteg rózsa, a falu tisztaságának és szépségének emlékét is magukkal vihessék az operettrajongók.

A nyolc esztendő alatt a rendezvény nem csak Magyarországon lett ismert és kedvelt, külföldről is sok zenebarát indul Kübbekházára ezen a hétvégén - az előzetes jelzések alapján Ausztráliából és az Egyesült Államokból is érkeznek vendégek -, hiszen az osztrák-magyar operett különleges műfaj.