Rudi pozitív szaldóra számít a köztévénél

MTI
2006.07.27. 14:35
Az első félév adatai alapján kiegyensúlyozott a Magyar Televízió (MTV) gazdálkodása - nyilatkozta Rudi Zoltán elnök csütörtökön az MTI-nek, emlékeztetve arra: a tavalyi esztendő után erre az évre is pozitív szaldóval számol a társaság.

"Ha a tervezett források időben, vagy akár kis késéssel is megérkeznek, akkor végig tudjuk csinálni az évet" - mondta, megjegyezve, idén az úszó Európa-bajnokság közvetítése 700, a parlamenti és az önkormányzati választás mintegy 150 millió forintos pluszköltséget jelent. Tulajdonosi juttatás híján "belső megszorításokból" finanszírozzák ezeket az feladatokat - jegyezte meg.

A közszolgálati médium reorganizációját segítő összegből az első félévben csak 360 milliót kaptak meg, a fennmaradó másfél milliárd forint csak július elején jelent meg a számlájukon.Hangsúlyozta: bevételeik jelentős hányadát adó üzemben tartási díjat ütemszerűen megkapta a társaság.

Közlése szerint az MTV - amely 25,9 milliárdos éves büdzséjéből 17,6 milliárdot fordíthat működésre és műsorokra - a tervezettnél később kapja meg az üzleti tervében négymilliárd forinttal szereplő összeget egyes archív anyagok felhasználási jogainak átadásáért, mivel lassabban halad a régiek jogtisztává tétele. Rudi Zoltán megemlítette még, hogy mostanra megszüntették a korábban évi tízmilliárdos üzemi veszteséget.