44 ország 252 csapata lép fel a Szigeten

MTI
2006.07.28. 15:57
A világ szinte mindegyik szegletéből érkeznek fellépők az idei Sziget fesztiválra: Európa egyik legnagyobb kulturális ifjúsági rendezvényén - a hazaiak mellett - 44 ország képviseletében 252 nemzetközi produkció mutatkozik be augusztus 9. és 16. között.

A legtöbb külföldi produkció - összesen 44 - Nagy-Britanniából érkezik, közöttük például a Placebo, a Franz Ferdinand, a Prodigy, a Rediohead vagy Robert Plant. Az Egyesült Államokból 24 csapat érkezik a Szigetre, így az Iggy & The Stooges, a Scissor Sisters, a Sick Of It All és a Living Colour. Németországból 26 csapat érkezik, Franciaországból pedig 22 fellépő művészt illetve társulatot várnak a szervezők.

Maliból érkezik a Sziget világzenei helyszínére a mali korakirály, Toumani Diabaté. A madagszkári etno zenét hozza a Szigetre Joseph in Malala Rakotoraphalaphy. Kolumbiából Leonor Dely valamint a Tumba y Quema Colombian Music Drums az Afro-Latin színpadon lép fel. Indiai vendége is lesz a Szigetnek: Angika Dance Company a Színházi- és Táncsátor, Jayanthi Subramaniam pedig az Octopus Összművészeti helyszín programját színesíti.