Pavarotti újból otthon

MTI
2006.07.31. 15:21
Luciano Pavarotti olasz sztártenor Csaknem egy hónappal New Yorkban elvégzett műtétje után a hét végén hazaérkezett Olaszországba.

A 70 éves "tenorissimo" modenai házában, családi körben készül a két hét múlva kezdődő hat hónapos kemoterápiás kezelésre. Pavarottit július elején rossz indulatú hasnyálmirigy daganattal operálták.

"Pillanatnyilag nincsenek terveim: a betegséget kell lépésről lépésre leküzdenem" - idézte Pavarottit hétfői számában az Il Messaggero című olasz lap. A sztár azonban már a múlt héten érzékeltette, hogy újból énekelni akar, és szándékában áll jövőre befejezni a búcsúkoncertjeit a világ különböző színpadjain. Pavarotti már az elmúlt években többször is egészségügyi problémákkal küszködött. Gerincproblémái miatt ismételten le kellett mondania koncerteket, de mindig halogatta pályafutásának bevégzését. Eddigi utolsó jelentősebb fellépése februárban volt Torinóban, a Téli Olimpiai Játékok megnyitásán, amikor Puccini Turandot című operájának Nessun dorma című híres áriáját énekelte.