Auguszta
4 °C
22 °C

Fischer Ádám sikere a Parsifallal

MTI
2006.08.03. 14:13

A Bayreuthi Ünnepi Játékokon harmadik éve Christoph Schlingensief rendezésében bemutatott Parsifal továbbra is megosztja a közönséget, de Fischer Ádán karmestert osztatlan tetszés fogadta.

A szerda esti előadás végén hangos pfujozás, de taps és éljenzés is fogadta a függöny elé lépő rendezőt. Schlingsief integetett a közönségnek, de egyik kezét ökölbe szorította - így reagált a publikum véleménynyilvánítására.

Lelkesen fogadta viszont a közönség a magyar Fischer Ádám vezényelte fesztiválzenekar teljesítményét, amely nagy precizitással szólaltatta meg Wagner zenéjét, ha a német dpa hírügynökség kritikusa szerint nem is érzékeltette a benne rejlő teljes feszültséget. A címszerepben Alfons Eberz énekelt, mellette John Wegner mint Klingsor és a Kundryt alakító Evelyn Herlitzius.

Schliensief változtatásokat eszközölt optikai hatásokban eddig is bővelkedő, filmbejátszásokkal gazdagított színpadképein. Keresztények és iszlám hívők vallási konfliktusára helyezte a hangsúlyt, és Kundryt harcos muzulmán asszonyként jelenítette meg. A felépítményekben gazdag forgószínpadon népes szereplő gárdát vonultatott fel, köztük Parsifal és Kundry alteregóját is. A végén pedig Parsifal is lándzsadöféstől hal meg.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!