Táncszínház a rakétabázison

MTI
2006.08.10. 14:13
Zsámbékon az egykori szovjet rakétabázison augusztus 12-én, szombaton 17 és 21 óra között kiállítások és zene, a romtemplomnál tácosok szórakoztatják a közönséget.

Egri Judit, a program sajtófelelőse az MTI-nek elmondta, hogy Zsámbékot átszelve Szomor irányában a régi rakétabázis helyén alakították ki a Zsámbéki Színházi Bázist, ahol szombaton 15 fiatal iparművész munkáiból nyílik tárlat. Ezután boogie-woogie zene szól, majd Kucsera András festőművész kiállítását nyitják meg.

Kucsera András 58 éves, a Képzőművészeti Főiskolán Pásztor Gábor volt a mestere, 1992 és 1995 között Rómában élt, most viszont a balatonfelvidéki Vászolyon dolgozik. A festőművész Akasztott angyal címmel improvizál Faludi Ádám író, költő írására és Dinnyés József zenéjére. Este nyolctól a Grencsó Bio Kollektíva dzsessz-koncertje következik.

A zsámbéki romtemplomnál fölállított színpadon 21 órakor kezdődik a Kontúr Fizikai Táncszínház A bál című produkciója, amely Ettore Scola olasz filmrendező azonos című, 1983-ban készült alkotása nyomán született, Gyöngyössy Tamás rendezte és a Goór Nagy Mária Színtanoda növendékei adják elő.