Miklós
-7 °C
4 °C

Művészeti Fesztivál Pannonhalmán

MTI
2006.08.10. 15:08
Az augusztus 25. és 27. között megrendezendő Pannonhalmi Művészeti Fesztivál - amelynek alcíme Arcus Temporum III., azaz Időívek III. - kortárs és klasszikus zenével, mozgásszínházzal és képzőművészeti kiállítással várja a közönséget, amint arról a Műcsarnokban csütörtökön tartott tájékoztatón beszámoltak.

A Pannonhalmi Apátság - amely "ősrégi szellemi jószágok megőrzésére rendeltetett" - olvasni az előzetesben - azért is rendezi meg az Időívek címet kapott fesztivált, mert a feladat nem más, mint "összekötni az idő távoli pontjait, párbeszédre bírni őket a mi korunkkal. Mert a múltnak csak akkor van értelme számunkra, ha a jelen megértését szolgálja." - írja a programajánló.

Hét koncerten két zenekar, két vonósnégyes, valamint közel harminc nemzetközi rangú művész tolmácsolásában hangzanak majd fel Mozart és Salvatore Sciarrino művei. Lesz egy különleges hangulatú Muzsikás-koncert is. A képzőművészetet két installáció képviseli majd: Sárkány Kata életnagyságú korongolt agyagfigurái és Lovas Ilona videoinstallációja.

Ami a színházat illeti, ezúttal a japán "butó" színház két világhírű képviselőjét, az 1976-tól Amerikában élő japán házaspárt, Eikót és Komát hívták meg, akik különleges mozgásból, csendből, fényből, hangokból, formákból építkeznek. Magyarországon most szerepelnek először.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.