Nem tart igényt Lovas Istvánra a Magyar Rádió

MTI
2006.08.14. 17:38

Külön kérdés a jegyzetek beszüntetése és Lovas István távozása a Magyar Rádióból - közölte Such György elnök az MTI-vel hétfőn. Van jegyzet-kérdés és van Lovas-ügy: a jegyzet beszüntetése nem Lovas Istvánról szólt" - fogalmazott, megerősítve, hogy nem tartja ezt közszolgálati rádiós műfajnak.

A hagyomány ebben az esetben szerinte azért gyenge érv, mert a rádió fennállásának nyolc évtizedéből a közelmúltig lényegében egyetlen napot sem töltött demokratikus berendezkedés körülményei között - mondta Such.

Lovas Istvánra pedig a Magyar Rádió nem tart igényt. Nem is értem, hogy egy napilap külföldi tudósítójaként miért kellene szerepet kapnia"- mondta; az a szerep, a radikális jobboldal szószólójáé és ideológiai vezéréé, amelyet ő sokáig ambicionált, és szorgos munkával el is ért, önmagában alkalmatlanná teszi őt arra, hogy bármilyen feladatot kapjon a közrádióban".

Such hozzátette, Lovas Istvánt művelt, sokat olvasó embernek tartja, aki a műveltségét és a sajtóbeli ismereteit egy cél érdekében megfelelően, és sokszor tendenciózusan csoportosítva használja, és ezek ténybelileg is sokszor tévesek, illetve csúsztatásokat tartalmaznak."