Árpád
-2 °C
9 °C

Hatvan napig tarthat Such bejegyzésének felfüggesztése

MTI
2006.08.17. 13:56
Nem Such György személyére vonatkozó érdemi döntést hozott a cégbíróság, amikor felfüggesztette rádióelnöki bejegyzési eljárását szerdán - közölte a Fővárosi Bíróság (FB) csütörtökön. A bíróság az eljárás felfüggesztését megalapozó adatok és iratok beérkezése után dönt arról, hogy dr. Such György elnökként a cégjegyzékbe bejegyezhető-e.

Az FB-hez augusztus 7-én érkezett meg a változásbejegyzési kérelem a Magyar Rádió Zrt.-től az új elnök adatainak a bejegyzésére. A rádió közalapítványának két társadalmi kurátora ugyanakkor törvényességi felügyeleti eljárás lefolytatása iránti kérelmet terjesztett elő a bejegyzés elutasítására. A jogszabályok értelmében a bíróságnak a változásbejegyzési és a törvényességi felügyeleti kérelmet együttesen kell elbírálnia.

Az FB kitért arra is, hogy a bejegyzési határozatot megtámadó polgári peres eljárás "adatainak, okiratainak beszerzése is szükséges a kérelmek elbírálásához". A cégbíróság ezért az iratok beérkezéséig, de legfeljebb 60 napra felfüggesztette az új elnök adatainak bejegyzésére irányuló eljárást.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.