Éjszakai fesztivál Szentendrén

MTI
2006.08.17. 15:39
Háromnapos éjszakai művészi forgatag színhelye lesz augusztus utolsó hétvégéjén Szentendre, ahol 80 féle zenei, irodalmi, képzőművészeti program közül választhatnak majd az érdeklődők. Az augusztus 25-28. között a múzeumok, galériák, kiállítások meghosszabbítják nyitvatartási idejüket és a vendéglátóhelyek is fogadják a turistákat. Budapestről külön hajójáratok indulnak, a HÉV tovább üzemel és a Volánbusz is "Bagoly"-járatokat indít ebből az alkalomból.

A szentendrei éjszakában a helyi képzőművészek utcai kiállításon mutatják be alkotásaikat, a Templomdombon plein-festők jelennek meg, lesznek francia és Fülöp-szigeteki énekesek, de neves költőkkel, írókkal is lehet találkozni, itt lesz például Szakonyi Károly és Kukorelly Endre.

A hagyományteremtő szándékkal induló nyárvégi rendezvényen a helyi kávéházakban az ide látogató írók, költők ez alkalomra különféle műveket vetnek papírra, a színészek pedig a zárónapon ezekből összeállított műsort adnak majd elő. A rendezvény keretében tartják meg a Vlll. Nemzetközi Performance és Nehéz Zenei Fesztivált a MűvészetMalomban, ahol fellép többi között a Tudósok együttes.