Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Vasi diákok munkái az Irokézben

MTI
2006.08.22. 15:58
A Vas megyei képzőművészeti tehetségkutató versenyben részt vett diákok munkáiból kiállítás nyílik pénteken a szombathelyi Irokéz Galériában, és a megnyitón osztják a nyerteseknek járó díjakat.

Szoboszlai János, a budapesti acb Galéria vezetője, a bírálóbizottság tagja elmondta az MTI-nek, hogy három társával együtt úgy döntött: a pályázatra beküldött összes alkotást kiállítják.

Így 22 oktatási intézmény és három művészeti szabadiskola 133 diákjának csaknem 400 munkája látható a tárlaton. A zsűritag annyit elárult, hogy hat díjat osztanak ki pénteken. (A nyertesek díjként egy-egy vásárlási utalványt kapnak, amelyet egy bizonyos képzőművészeti boltban válthatnak be. )

A tavasszal meghirdetett pályázaton a Vas megyei felső tagozatosok, középiskolások, valamint a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola hallgatói vehettek részt, szabadon választott témában és technikával készült alkotásokkal - tette hozzá Szoboszlai János.

Az Irokéz Galéria kiállítása, amely a Savaria Történelmi Karnevál programjának része, Szombathelyen, a Thököly utca 36. alatt szeptember 15-ig látogatható.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.