Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Madonna milliomosoknak ad koncertet Prágában

MTI
2006.08.25. 12:25
Rendkívüli Madonna koncert lesz várhatóan szeptember 8-án vagy 9-én este Prágában a történelmi nevezetességű Károly-hídon, ahol a nemzetközi hírű párizsi Louis Vuitton divatcég hatalmas születésnapi bulit rendez, amelyre mintegy 300-350 milliomos kapott meghívót a világ minden tájáról.

A Louis Vuitton cég szeptember 6-tól 10-ig foglalta le az európai gótika gyöngyszemének számító több mint 600 éves kőhidat. A divattervező állítólag személyesen intézte el Madonnával, hogy az énekesnő megjelenjen a felső tízezer néhány száz képviselőjének szánt megabulin és ott énekeljen.

A Károly-híd tervezett teljes lezárása óriási felháborodást és vitát váltott ki a cseh médiákban és a közvélemény körében. Az évtizedek óta kizárólag a gyalogosok által használt híd ugyanis az egyetlen összekötő kapocs Prága két leglátogatottabb történelmi övezete az Óváros és a Hradzsin között. Lezárásával gyakorlatilag Prága szívét vágnák ketté, s megbénulna a turistaáradat.

A legfrissebb felmérések szerint naponta mintegy 30-35 ezer ember megy keresztül a hídon. A nevezetes utat az utóbbi évtizedekben sosem zárták el teljesen a turisták elől, még akkor sem, amikor Erzsébet angol királynő, vagy Bill Clinton, amerikai elnök sétált rajta végig.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!