Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

A tévé az elvált nők vigasza

MTI
2006.09.05. 11:01
Az elvált olasz nők jelentős része számára a televízió jelenti a vigaszt: egy felmérés szerint a mintegy két és fél millió ilyen asszony 62 százaléka naponta, főként esténként, négy órát tölt a készülék előtt.

A Nők és Életminőség elnevezésű szervezet által megkérdezett érintettek esetében napi két két-három órát tesz ki a "póttévézés".

A felmérésben részt vevők 50 százaléka azt mondta, hogy fájdalommentesen vészelte át a válást, húsz százalékuk viszont továbbra is keserűséget érez. Az egyedülállóvá lettek 17 százaléka úgy nyilatkozott, hogy a válást radikális fordulat végrehajtására használta fel életében, 13 százalék viszont nem titkolta, hogy az esemény miatt depresszióba esett.

A volt házastárshoz való viszony csak az esetek 13 százalékában barátságos. Az elvált nők 33 százaléka egyenesen gyűlöli exférjét, 22 százalék közömbös iránta, 17 százalék haragszik rá.

A felmérés szerint az érintett nőknek csak 40 százaléka talált új partnerre a régi kötelék felbontása óta, 20 százalék alkalmi szexet keres, és 25 százaléka mondta azt, hogy szívesen újra férjhez menne.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.