Képes havi fotómagazint indít az MTI

MTI
2006.09.29. 23:20
Egy hónap eseményeit vizuálisan és intellektuálisan vonzó módon megjelenítő képes fotómagazint indít Fotós Szem címmel a Magyar Távirati Iroda (MTI). A havi lap próbaszámát Vince Mátyás, a nemzeti hírügynökség elnöke és egyben a lap főszerkesztője mutatta be pénteken Budapesten, a World Press Photo kiállítással egybekötött sajtótájékoztatón.

Vince Mátyás a Néprajzi Múzeumban elmondta: a havi képes fotómagazin, a "Fotós Szem, A hónap képei", egy több mint húsz éve érlelődő koncepció eredménye. E lapkoncepció lényege kiemelni a sajtófotót az évtizedek óta rákényszerített statiszta szerepből. A magazinban a fotók nem újságcikkek, hírek illusztrációjaként jelennek meg, hanem saját jogukon, önálló újságírói műfajként. Az MTI legújabb kiadványában egy oldalon egy fotó szerepel a fotográfus nevével és fényképével, valamint rövid képaláírással.

A magazinhoz nem csak hírügynökségi fotókból válogat az MTI, hanem, amint az elnök-főszerkesztő elmondta, tágra nyitják a kapukat minden fotós, hivatásos és amatőr előtt egyaránt.