Kultfővárosi együttműködésről egyeztet Pécs és Eger

MTI
2007.03.21. 18:15

Egyeztető fórumot hoz létre Pécs és Eger annak kidolgozása érdekében, hogy miként tudna bekapcsolódni a hevesi megyeszékhely az Európai Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozatba. A turisztikai és kulturális vonzerők hasonlósága alapján Eger a törökkori emlékek, a bor és az egyházi értékek mentén vehetne részt közös produkciókban, közölte Habis László, Eger polgármestere, miután megbeszélést folytatott Csák Ferenc miniszteri biztossal és Méhes Mártonnal, a projekt művészeti menedzserével.

Eger is pályázott az Európa Kulturális Fővárosa 2010. cím elnyerésére, komoly szellemi és anyagi energiát fektettek a programelemek kidolgozásába. Éppen ezért tartják fontosnak, hogy legalább a kimunkált projektelemek egyike kapjon pénzügyi támogatást a megvalósuláshoz, mondta az önkormányzati vezető.

Tasnádi Péter, Pécs polgármestere egyébként már kiemelt partnervárosi szerződést írt alá Szegeddel az EKF programsorozathoz történő hozzájárulás érdekében. Ezt követően Szekszárddal és immár Egerrel vette fel a nyertes baranyai megyeszékhely a kapcsolatot.