Boszorkányfesztivál

MTI
2007.06.15. 13:29
Vajákosokkal, tenyérjósokkal és boszorkányokkal találkozhatnak azok, akik ellátogatnak a június 20-án kezdődő, ötnapos I. Szegedi Boszorkányfesztiválra. A fesztivál célja, hogy bemutassa a boszorkánykultúrát, azokat a ruhákat, tárgyakat, amiket régen naponta használtak, de ma már nem láthatók, csak a padláson, a sufnik mélyén lelhetők föl.

A fesztivál ceremóniamestere Szegedi Erika, Magyarország és Európa főboszorkánya lesz. A boszi, aki ötéves kora óta rendelkezik a varázstehetséggel, elmondta, kizárólag fehér mágiával, jóslással és rontáslevétellel foglalkozik. Semmi pénzért sem alkalmazna fekete mágiát, nemcsak a szakmai önérzet miatt, hanem mert a gonosz varázslatok előbb vagy utóbb visszaütnek művelőjére.

A Raphael arkangyal napján kezdődő színes kavalkádot ígérő rendezvény látogatói megismerkedhetnek a boszorkány hagyományokkal, a tenyérelemzéssel, a gyógyító kristályok és füvek alkalmazásával, a vajákolással és a mágikus kézműves tárgyakkal. Lesz színpadi jóslás, fekete macska szépségverseny, sőt még jelmezes boszorkányversenyt is rendeznek, ahol azonban a külcsín mellett a mágikus tudás is számít majd. Vasárnap boszorkány pörköltet főznek.