Művészetek Völgye tizenkilencedszer

Index
2007.06.26. 15:26

Tizenkilencedik alkalommal rendezik meg idén a Művészetek Völgye fesztivált a Balaton-felvidék hat kis falujában (Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend, Monostorapáti, Öcs és Pula). Idén először csatlakozik programmal Nagyvázsony. A tervek szerint hetven helyszínen, több mint ezer programmal, háromezer fellépővel várják a tíz napos rendezvény vendégeit. A 2007-ben olyan újdonságokkal várják a látogatókat, mint az Afrika Völgy, a csecsemőknek létrehozott színház vagy a bűnmegelőzési előadások.

Tavaly 240 ezren látogatták meg a Művészetek Völgyét, a fesztivált 242,7 millió forintból szervezték, az állami és szponzori támogatások és a bevételek ugyanennyit tettek ki. Az önkéntes véradási program megdöntötte saját rekordját, 6,4 hektoliter vért vettek a látogatóktól, és a szelektív hulladékgyűjtés is szép eredménnyel dicsekedhet, 160 köbméter hulladékot gyűjtöttek a tíz nap alatt.

A rendezvényen ötszázan fognak dolgozni, kilencven százalékuk helyi lakos. Érdekesség, hogy a fesztivál beharangozó tévés szpotját mobiltelefonnal vették fel. A rendezéshez szükséges pénz még nem gyűlt össze, de a szervezők bizakodóak.