Muzsikál az erdő

MTI
2007.06.29. 12:03
A Mátrában negyedik alkalommal rendezik meg a Muzsikál az erdő című rendezvénysorozatot azzal a céllal, hogy a résztvevők közelebb kerüljenek a művészetekhez, és az erdőhöz is. Június 30. és július 7. között kilenc napig 12 helyszínen zajlanak a rendezvények, köztük erdei és templomi koncertek, fórumok, erdei séták, és gasztronómiai programok - mondta Szabó Lajos erdőmérnök, az Egererdő Rt. bátonyterenyei erdészetének vezetője.

Olyan szabadidő eltöltési lehetőséget akarnak megteremteni a nógrádi és hevesi térség lakóinak és a turistáknak, amely mind a zenéhez, mind az erdőhöz kötődik. Húsz fellépő együttes, köztük kamaraegyüttesek, fúvószenekarok, néptáncegyüttesek szerepelnek a fesztiválon Mátramindszenten, Mátraverebélyben, Szurdokpüspökiben, Nagybátonyban, Kisterenyén, Szuhán, Kazáron, Kozárdon, Nemtiben, Mátrakeresztesen, Galyatetőn és Fenyvespusztán.

A résztvevőket mindenütt a települések polgármesterei köszöntik, egy-egy nap végén tábortűz és falusi vendéglátás várja az érdeklődőket, akik többek között felkereshetik a Mátraverebély-szentkúti remetebarlangot, a nagybátonyi képeslapmúzeumot, vagy a szurdokpüspöki pincesort, előadásokat hallgathatnak meg a kisterenyei kastélykerti faóriások, illetve a mátrai erdőgazdálkodás történetéről, vagy a kárpát-medencei éghajlatváltozásról.