Rogán átadta a megújult Szabadság teret

MTI
2007.06.29. 13:54
Rogán Antal, az V. kerület polgármestere pénteken átadta át a Szabadság tér megújult szakaszát. Rogán elmondta, hogy három hónap alatt, 197 millió forintból sikerült felújítani, új díszburkolattal ellátni a Szabadság tér déli részét. Ezen a szakaszon egy kör alakú virágágyást is kialakítottak, amely csak ideiglenesen díszíti a teret, mivel 2008 nyarán szökőkutat alakítanak ki a helyén.

Felújították a "Virulj" dísz kutat is, amelynek vörös mészkő burkolatát megtisztították és díszkivilágítással látták el. Rogán Antal szerint a tér teljes felújításának utolsó ütemét 2008-ban fejezik majd be.

A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy megkezdték a Belváros új "gyalogostengelyének" kialakítását. Egyelőre a tervezés szakasza folyik, de jövőre hozzálátnak a Kálvin tér és a Szent István körút között húzódó utcák felújításához is.

Megújulhat majd a Kecskeméti utca, az Egyetem tér, a Károlyi Mihály-, a Petőfi Sándor-, a Bécsi-, és az Október 6-a utca, valamint a Falk Miksa- és a Honvéd utca. A polgármester reményét fejezte ki, hogy jövőre - kormányzati támogatásból - felújíthatják a Kossuth teret is.