Grespik történelminek véli a Heti hetes-pert

Index, MTI
2002.01.17. 15:46
Grespik László, a fővárosi közigazgatási hivatal vezetője sajtótörténeti jelentőségűnek tartja a bűnösség kimondását - "mert ilyen Magyarországon még nem történt meg" - a Verebes István rendező és Bajor Imre színész ellen indított magánvádas büntetőper tavaly született elsőfokú ítéletében. Grespik közleménye szerint a bűnösség ítéletben történt megállapításának "elhallgatása a nem jogvégzettekben azt a tévképzetet alakíthatta ki, hogy felmentették a két vádlottat, mivel csak megrovást kaptak és még meg is szüntették az ellenük indult eljárást".

Grespik László korábban a büntetőeljárások kezdeményezésével összefüggésben többek között azt közölte: véleménye szerint a Heti hetes 2000. szeptember-októberi műsoraiban személyével kapcsolatos gyalázkodó, megvető gesztusok és mozdulatok voltak láthatók, illetve hallhatók.

A hivatalvezető azzal robbant be a köztudatba, illetve amiatt vált a humoristák célpontjává, hogy egy televíziós interjú alkalmával kenyérrel dobta meg az őt szerinte "szókövekkel" dobáló riportereket.