Francia filmnapok Budapesten

MTI
2002.04.09. 16:45
Hatodik alkalommal rendeznek Francia filmnapokat Magyarországon; a főváros mellett négy vidéki városban hét új francia filmet vetítenek - hangzott el az eseményről tartott keddi sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az ismertetés szerint Budapesten április 25. és 27. között a Corvin moziban, április 26-tól május 1-ig pedig Szegeden, Debrecenben, Pécsett és Egerben lesznek bemutatók.

A programról szólva elhangzott, hogy Francois Ozon 8 nő című alkotását eddig 3 millióan látták. Műsoron lesz az André Téchiné rendezte Angyalok: Végállomás, s a cannes-i filmfesztivál női és férfi díját elnyerő film, A zongoratanárnő is. Vetítik Josée Dayan alkotását, az Ez a szerelem című filmet, amelynek főszerepét Jeanne Moreau alakítja, látható lesz Charles Nemes vígjátékszerű filmje, A pokoli torony balekjai.

Pitof legújabb alkotásában, az 1830-as évek Párizsában játszódó Vidocq-ban Gerard Depardieu, Inés Sastre, Guillaume Canet is játszik; a Francia filmnapok műsorában szerepel Gérard Krawczyk rendezése, a Wasabi, amelynek főszerepét Jean Reno alakítja.