Aladár, Álmos
-2 °C
9 °C

Rio de Janeiro kontra Simpson család

Reuters
2002.04.10. 18:14
Rio de Janeiro önkormányzatának turisztikai bizottsága jogi lépéseket készül tenni a Simpsons producerei ellen, amiért rajfilm-sorozat legutóbbi epizódjában negatív fényben tüntette fel a brazil fővárost - milliókat rettentve el így a Copacabana-tengerpart hullámaitól.

"Kend Lizára!" című epizódban a világhírű rajzfilm-család Rióba látogatott, hogy megkeressenek egy Liza által támogatott árvát. Homert azonban utcagyerekek kirabolják, majd egy lopott taxival elrabolják. A család patkányokkal és majmokkal szegélyezett utcákon keresi a családfőt, akit végül a meggazdagodott árva vált ki.

"Értjük a tréfát, de a majmok beleszövése, és az, hogy a város egy dzsumbujént jelenik meg, sértő." - kommentálta a város reakcióját Sergio Cavalcanti szóvivő. A város az elmúlt három évben 18 millió dollárt költött turisztikai reklámokra, és ez tavaly több mint 200 ezer amerikai állampolgárt csábított Rióba. Az ellenkampánnyal felérő Simpsons-epizód nyomán a turisztikai hivatal megvizsgálja, milyen jogi válaszlépéseket tehetnek.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban

A legmenőbb síterepek

Csodás panoráma, jó levegő, szép pályaszállások, a téli sport szerelmeseit ezek várják.