Kortárs Művészeti Szabadegyetem a Trafóban

2002.06.11. 20:15
Szabadegyetem a elmúlt ötven év képzőművészetéről, kortárs táncról, Kafka tereiről.

A Trafóban megrendezésre kerülő programon nem csak előadásokat hallgathatnak az érdeklődők, hanem megtekinthetik a BBC által összeállított, a brit tánc száz évét felölelő filmsorozat elmúlt 20 évét bemutató részeit is.

Az előadások sorába az első Rényi András és Nagy József (Josef Nadj) beszélgetése a "Virrasztók" című darab kapcsán, Kafka tereiről, leírásairól, tánc és próza viszonyáról. De szóba kerül még költészet, festészet és szobrászat is.

Szerdán, június 12.-én Hegyi Dóra művészettörténész tart előadást a kortárs képzőművészetben megjelenő testről. Az előadás alapjául az elmúlt pár évben Budapesten megrendezett - néha botrányt keltő - kiállítások szolgálnak (Andreas Serrano, Transsexual Express, Helmut Newton,_).

Szigetvári Andrea, aki idén februárban már negyedszer segített megrendezni a Making New Waves kortárs zenei fesztivált, 13-án "Hangszobrászatról", a zenei tér és a modern technológia kapcsolatáról, a zenei tér változásairól tart előadást.

Az előadásokat Fuchs Lívia tánctörténész zárja pénteken. A vetítésekhez is kapcsolódóan a brit tánc "Hátteréről", jeles képviselőiről, sajátos kifejezési módokról beszél.

Az előadások 19 órakor, a vetítések 21 órakor kezdődnek

A program ingyenes.
Cím: Trafó Kortárs Művészetek Háza, Bp, IX, Liliom u., 42

A programot támogatja: The British Council, Fővárosi Önkormányzat Kulturális Bizottsága, Albert Gaubier Foundation.