Timót, Xénia
-8 °C
-3 °C

Magyar Nobel-díjasért lobbizna a kultusztárca

Magyar Hírlap
2002.07.10. 12:15
A 2003-ban Stockholmban megnyíló magyar kulturális központot lobbizás érdekében is bevetné a szaktárca, hogy arra érdemes honfitársunk Nobel-díjat kaphasson - tudta meg a Magyar Hírlap Kocsi Lászlótól, a tárca politikai államtitkárától.

A kulturális miniszter Magyarország külföldi kulturális intézetei vezetőinek múlt heti találkozóján kijelentette, hogy új magyar országimázs-működtető hálózatot kell létrehozni külföldön annak elérésére, hogy a befogadó fővárosok életében a magyar kulturális események megszokottá váljanak. Görgey Gábor bejelentette, hogy a minisztérium Madridban, Brüsszelben és Stockholmban új intézeteket tervez nyitni.

Ez utóbbi helyszín azt a célt is szolgálja, hogy a magyar kultúra és tudomány eredményeit a Nobel-díj városában hangsúlyosan megjelenítse. Az elképzelések szerint állandó kiállításon mutatnák be a magyar Nobel-díjasok tevékenységét. Arról, hogy a lobbizás pontosan miből is állna, arról a politikai államtitkár egyelőre nem nyilatkozott, mondván, meg kell nézni, más országok hogyan csinálják.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!