Tizennegyedik berlini Love Parade: kevesebb a résztvevő

MTI
2002.07.13. 22:34
A tavalyinál lényegesen kevesebb résztvevővel, de a szervezők szerint forró hangulatban kezdődött Berlinben a Love Parade, a világ legnagyobb techno-zenei eseménye.

A rendőrség szerint a tavalyi egymillió résztvevővel szemben az idén két órával az esemény megkezdése után legfeljebb négyszázezren voltak, miközben az Access Peace jelszóval hirdetett nyári fesztiválra a múlt évihez hasonlóan legalább egymillió vendéget vártak. A német főváros ezúttal tizennegyedik alkalommal ad ott otthont a raverek, a techno-rajongók ünnepének.

Az ünneplés már szombatra virradóra megkezdődött. A rendőrség merényletre kapott figyelmeztetést, de hiába tartottak kutatást robbanószerek és fegyverek után. A rendőrség közölte azt is, hogy kifejezetten terrorista fenyegetés nem érkezett a Love Parade-dal kapcsolatban.

A fő rendezvény résztvevői szombaton délután táncoltak keresztül Berlin Tiergarten kerületén, a Június 17-e úton és más központi útvonalakon, a Love Parade egyéb hagyományos helyszínein. Negyvenöt kamion dübörgött végig a városon, a járművekről egymillió watt hangerővel szólt a zene. Németország nagyvárosain kívül érkeztek vendégek és DJ-k Spanyolországból, Nagy-Britanniából, Franciaországból, Lengyelországból, Hollandiából és Dániából

A rendezvény első óráiban a korábbi évekhez képest kevesebb, összesen 195 sérült vagy kimerült ravert kellett ellátnia az egészségügyieknek, közülük tizenhármat szállítottak kórházba. A Love Parade-ra egyébként kétezer rendőrt és ezer egészségügyi ügyeletest vezényeltek ki. A hatóságok fokozottan ügyelnek arra, hogy a résztvevők ne tegyenek kárt a növényekben.

A délutáni órákban megkezdődött a Love Parade ellenrendezvénye, a Fuck Parade is.