Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Beengedésügyi menedzser nyerte a képregények versenyét

2004.05.04. 20:40
Egy biztonsági őrről szóló, festett technikával készült képregény nyerte a Vadkelet képregénypályázatot. A versenyen ötven profi és amatőr razjoló indult, a nyertesek a Millenáris Parkban láthatók.
Egy tápos biztonsági őrről szóló nagyvárosi comics noir, a T.B. nyerte a félmillió forintos fődíjat a Vadkelet képregény-pályázaton, amin mintegy ötven képregény született amatőr és profi magyar képregény-rajzolók ceruzáiból. A fődíjas alkotó az ősszel a mozikba kerülő egészestés animációs film, a Nyócker háttérgrafikusa.

Ízelítsen!
Klikk a képre!

A szervezők szándéka szerint a pályázat felhívja a figyelmet a kilencvenes években szinte kimúlt magyar képregényre. A zsűri - a műfajban munkálkodó - tagjai a legnagyobb gondot ugyanis abban látják, hogy nincs kereslet füzetekre, de nincs is szándék az egykor magas színvonalú magyar képregény feltámasztására.

Nagyban, nyomtatásban, plein air

A pályázatot magyar filmes hírszájt a filmhu melléklete a rajzfilmhu írta ki az informatikai tárca (IHM) támogatásával. A versenyzők február elején startoltak, négy forduló után a zsűri május elején döntött a nyertesekről. A választott témának valamilyen módon kellett kapcsolódnia az EU-csatlakozáshoz, Európa és Magyarország viszonyához. A mezőnyben akadt klasszikus stílusú melegekről szóló képregény, a japán manga és a magyar klasszisok nyomdokain járó darab is.

A művek a rajzfilmhu oldalán megnézhetők, a nyerteseket nagy méretben nyomtatásban is lehet látni, kiállítva a Millenáris Parkban, szabadtéren a tavaknál.

A díjazottak: I. odegnal (T.B.); II. Spacemonkey (Vadkeleti cirkusz), snjz (Henry's Club); III. sunya (TOHUVABOHU), elinor (Söndör the Rose).

A zsűri tagjai voltak: egy kiskorú képregény rajongó, Kertész László (IHM), Kozma Péter (Karton Galéria), Igor Lazin (rajzfilmrendező, Myfilm), Derdák András (Millenáris Park) Láng István (főszerkesztő, Kretén), Orsós Jakab László (kritikus).

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.