MTV-kompatibilis bootleg dj-k Budapesten

2004.06.03. 12:15
Dj-k párban a Mokka Cukában: az e havi Bootleg Balhén két brit, Soundhog és IDC csinálják a fesztivált a Hajógyári Szigeten.
#alt#
Ben Hayes
Június 4-én folytatódik a Budapesti Botleg Balhé bulisorozat. Ezúttal a nálunk márciusban már sikerrel bemutatkozott Soundhog újrázik, barátja és "csapattársa", IDC kíséretében. Mindketten ugyanannál a kis lemezcégnél vannak, ahol önálló lemezmegjelenés előtt állnak, továbbá rendszeres beszállítói a Music Television bootleg-műsorának (Mash), amely természetesen, mint minden trendkövető műsor, inkább árt, mint használ a kvázi-műfaj népszerűségének. De vissza hőseinkhez!

Az észak-walesi Ben Hayes (Soundhog) egy a hetvenes-nyolcvanas években népszerű és olcsó kazettamárkáról vette művésznevét, mivel még kora tinédzserként kazettás magnókkal bűvészkedve követte el az első saját remixeit, a fáma szerint Depeche Mode kislemezek B-oldalas számain téve erőszakot.

Kultikus dj a javából

Soundhog dolgozó fiatalemberként sem szakított szenvedélyével, és a villanyszerelés mellett bőszen gyártotta tovább mások számainak saját verzióit és saját zenéit. Bootlegekkel is ez időtájt kezdett foglalkozni, és az internetnek köszönhetően hamar híre ment a gyakran saját hangszerelési ötleteivel feldúsított kreálmányainak, olyannyira, hogy ma őt tartják az egyik legjobbnak.

#alt#
IDC
Legalábbis a szakmabeliek, a média ugyanis a favágó küllemű dj-producerrel nem igen tud mit kezdeni, így a neve kevésbé forog; a Wired magazin a közeljövő producer-tehetségeként méltatta ugyan, de ez aligha elég a világhírhez. Kultikus dj, erre szokták mondani - és fellépései alapján a fergeteges jelzőt is hozzáadhatjuk.

A budapesti bootleg back-to-back másik résztvevője a kinézetre a Jarvis Cocker-hasonmásverseny döntőjéből szalasztott londoni dj-producer, akiről nem lehet sokat tudni, azon kívül, hogy többek között 50 Cent, a Groove Armada, Missy Elliott, és az Outkast rendelt tőle remixet, és hogy electróban és punkban gyökerező zenéjét "táncolható rock'n'roll-ként" definiálja. És nekünk ez elég.