Részeg majmok és szipuélmény a Körúton

2006.10.19. 15:47
Forgatócsoportunk végigjárta a Körútfesztivál helyszíneit, azokat az üres boltokat, amelyekben két hétig képzőművészek valósítják meg magukat, részeg majmok falrafestésével, diszkózással, néhányan pedig proletárdiktatúrás játékkal. Megszólal a misztikus szipuzó.

Vajon mi a jelentése annak, hogy szipu? Fejtse meg az önmegvalósító művész szavait, amelyek előtt az Index szubkulturális mélymerüléseket végző kontingense is értetlenül áll.

A két hete tartó Körútfesztiválon megszólaltattunk részeg majmokat festő graffitiseket, a nyolcvanas éveket újra felfedező bevásárlót, de a legértékesebb pillanatok mégis azok, amikor a házfoglaló ifjú kommunisták beszélnek arról, hogy miként valósítják meg a squattolás eszméit a legálisan birtokba vett helyiségben.

A vicc az, hogy a szalonforradalmárok eddig két alkalommal foglaltak el házat, ahonnan az első felszólításra, engedelmesen távoztak. Ezúttal azonban már egy hivatalosan rendelkezésükre bocsátott "foglalt házat" sem tudtak megtartani, és felvételeink elkészülte után kidobták őket a Tűzoltó utca 2. szám alól. A forradalom nem habostorta.