Haldoklik a Ramones gitárosa

2004.06.16. 12:40
Johnny Ramone, az úttörő punk rock banda, a Ramones gitárosa "vesztésre áll a rák ellen folytatott küzdelemben" - olvasható a Rolling Stone magazin webszájtján.
Az ötvenöt éves Johnny Ramone-nál (eredeti nevén John Cummings) négy éve diagnosztizáltak prosztatarákot, ami mostanra áttételessé vált az egész testében. Jelenleg egy Los Angeles-i kórházban kezelik.

Johnny Ramone
"Johnny nagyon hősiesen viseli a betegségét, de ezen a ponton úgy gondolom, már nincsenek esélyei" - nyilatkozta a riportban Marky Ramone, a Rollingstone.com-nak. "John soha nem cigizett, nem ivott nagyon, és mindig tőrődött az egészségével. A rák egyszerűen csak beszivárgott a testébe, és semmit nem tehetett ellene."

A hihetetlen tempóban előadott, lendületes, csiszolatlan dalairól ismert Ramones punk rock banda New Yorkban futott be 1974-ben, olyan brit punk rock idoloknak kövezve ki az utat, mint a Sex Pistols vagy a Clash.

Jól ismert dalaik között kultikus lett a Blitzkrieg Bop, a Now I Wanna Sniff Some Glue és a Sheena Is a Punk Rocker. Az őket követő bandák pénzügyi sikereit viszont messze nem közelítették meg. Hivatalosan 1996-ban vonultak vissza.

Az együttes énekese, Joey Ramone (eredeti nevén Jeff Hyman) 2001-ben hunyt el nyirokmirigy rákban. A basszusgitáros, Dee Dee Ramone (eredeti neve Douglas Colvin) a következő évben drogtúladagolásban halt meg.