Bootlegbuli szilvapálinkával

2004.10.08. 20:30
Egyéves születésnapját ünnepli október 9-én a Trafóban a Matula Magazin, de nemcsak ez lesz nagy szám: a zenét egy skót és egy belga-magyar bootleg dj, illetve az újság szerzői szolgáltatják, lesz továbbá ingyen torta, ingyen pálinka és éjfélkor Kocsis Atya megáldja a jelenlévőket.
Október 9-én a Trafóban egy fedél alá kerül a Budapesti Bootleg Balhé a Matula Magazin születésnapi bulijával. Előbbi 2003 nyara óta törekszik meghonosítani a bootleg-bulikat, ahol olyan összvér számokat játszanak a dj-k, amiket két (vagy több) eltérő stílusú másik számból kereszteztek. A Matula Magazin mindeközben író-olvasó találkozót tart, lehet verekedni, szidalmazni, és jókat nevetgélni az illuminált szerkesztőkön.

Perverz diszkó, aljas elektró, bootleg-csodabogár

A fő zenei attrakció a 32 éves Grant Robson, alias McSleazy lesz, aki idestova négy éve készít és játszik bootlegeket, szórakozásból, amikor éppen nem remixeket, illetve saját zenéket gyárt. Tevékeny részese az MTV Mash című bootleg műsorának, és a színtér legfőbb virtuális közösségét, a Get Yer Bootleg On netes fórumot adminisztrálja. McSleazy perverz diszkónak és aljas elektrónak titulálja saját zenéjét, ami mindenesetre biztatóan hangzik.

Az est másik dj-csodabogara a Belgiumból szalasztott Pepe Le Punk, aki Hell On Steele Wheelz nevű egyszemélyes projektjével színesíti az egy kézen megszámolható magyar bootleg színteret, de ezúttal különleges hálószobadiszkó-szettel készül, amiben a kilencvenes évek mára már kultikussá avanzsált diszkóslágereit tálalja új körítéssel.

A hátralévő időt a Matula Magazin zeneileg ízlésfasiszta szerzőinek dj-kommandója tölti ki; róluk elég annyi, hogy rendszeres fellépői a budapesti mikroparty kultúrának, ahol ők a diszkók rettegett punkjai.

Születésnap persze nincs torta nélkül, így az lesz itt is, ahogyan jófajta házipálinkából is kap mindenki, aki ott lesz, sőt, ha minden igaz, éjfélkor maga Kocsis Atya, a Matula Magazin lelkipásztora mond áldást a jelenlévőkre. Ámen.