Bob és Bobek a célegyenesben

2004.10.10. 18:49
Már majdnem elkészültek a rajzfilmhu pályázatán azok a flashanimációs videoklipek, amiken az alkotók augusztus óta dolgoznak, hogy egyikük elnyerje az egymillió forintos fődíjat.
A nyolcvan versenyzővel induló monstre pályázat negyedik fordulója zárult le a napokban, az elkövetkező néhány hétben a versenyzőknek el kell készíteni a magyar zenészek (Kispál, Zagar, Anima stb.) számaira készült animációk második felét.

A legjobb hét
b.a.l.: Zagar / Bossa astoria (Erik Sumo rework)
art7: Triton / Mit akar ma a karma?
pokeee: Zagar / Taste of snow
marix1: Kispál és a Borz / Etetés
patyomkim: Zagar / Taste of snow
hazsart: Triton / Indul a nyár
janvi: Kispál és a Borz / Etetés
Az ötödik fordulóba a zsűri hét versenyzőt juttatott be, három versenyzőről pedig a közönség dönt, hétfő délután négy óráig lehet leadni a szavazatokat.
A mezőny, nézzen filmet, klikkoljon! >>>

Érdemes ellátogatni a rajzfilmhu oldalára tehát, ugyanis az élmezőny pályamunkáit végignézve, kellemes meglepetés érheti a magyar videoklipekhez szoktatott nézőt. Ezek a filmek ötletesek, változatos a látványviláguk, és csak azért nem teljesen profik, mert egy amatőr pályázaton, otthoni számítógépeken készülnek.

A diktátor karmája


b.a.l. munkája Zagar zenéjére
A zsűri tetszését leginkább a b.a.l. nevű csapat által Zagar Bossa Astoria című számára komponált, a népszerű KGST-rajzfilmre, a Bob és Bobekre hajazó roadmovieja nyerte el. Másodikként a Cartoon Networkön edződött art7 jutott tovább, Triton Mit akar ma a karma c. számára készült filmjében egy diktátor mér atomcsapást nagyhatalmi ellenségére.

Személyes kedvencünk a matrix1 nevű csapat munkája, ami Kispál és Borz Etetés c. számára komponált. A filmben nincs sztori, helyette egy folyton változó asszociációs lánc van meganimálva, rengeteg jó fordulattal és utalással Kispálék szövegére.

A verseny október 27-ig tart, addigra kell elkészülni a kész filmekkel. Az első helyezett egymillió, a második 400 ezer, a harmadik 200 ezer forintos pénzdíjban részesül. A díjakat egy november 11-ére tervezett flashfilm-fesztiválon fogják átadni.