Idén megjelenik a DaVinci-kód folytatása

2009.04.21. 10:34 Módosítva: 2009.04.21. 10:49
A könyv első kiadása ötmillió példányban jelenik meg.

Újra felpezsdülhet a könyvvilág, kiadója bejelentése szerint ugyanis még ebben az évben megjelenik Dan Brownnak, a Da Vinci-kód írójának új könyve, amelynek szintén Robert Langdon lesz a főhőse.

A Knopf Doubleday kiadócsoport szeptemberre ígérte a szerző 12 óra alatt játszódó, The Lost Symbol (Az elveszett jelkép) címet viselő krimijének megjelenését. „Ez a regény egy furcsa és csodálatos utazás volt – írta Dan Brown a kiadó által nyilvánosságra hozott közleményében. – Rendkívüli kihívás volt öt év kutatómunkáját beleszőni a történet 12 óra alatt játszódó keretébe. Robert Langdon élete sokkal gyorsabban halad, mint a sajátom.”

A Knopf Doubleday először ötmillió példányban nyomja ki a könyvet, ez a kiadó történetének legnagyobb példányszámát jelenti, noha ez is jócskán elmarad a Harry Potter utolsó kötetének tízmillió példányos debütálásától.

A könyv részleteiről egyelőre nem sok információ került napvilágra, így azt sem lehet tudni, hogy hol fog játszódni. Ez azonban nem gátolta meg a nagy internetes könyvkereskedő oldalakat, hogy listájukra helyezzék a művet. A Barnes and Noble máris első helyre tette a könyvet, az Amazon oldalán az első száz felé közelít.

A szerző legnagyobb sikerének számító Da Vinci-kódból világszerte több mint 80 millió kelt el, és útikönyvekre, szakácskönyvekre, összeesküvés-elméleteket feltáró irományokra, paródiákra, valamint vallási tárgyú művekre ihletett. A Tom Hanks főszereplésével készült filmfeldolgozás 700 millió dolláros (több mint 162 milliárd forintos) bevételt hozott, a szerző másik híres művéből, az Angyalok és démonok című regényből forgatott filmet idén tavasszal mutatják be.