Zorán dupla koncertet ad a Művészetek Palotájában

2009.05.08. 11:36
A népszerű dobozgitáros hétfőn kétszer is kápráztat hangjával.

Tavaszi turnéjának zárásaként dupla koncertet ad Zorán a Művészetek Palotájában (MüPa): az énekes-gitáros hétfőn délután és este is fellép a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben, várhatóan két különböző műsorral.

Az esti Zorán-koncertre úgy fogyott el minden jegy, hogy a plakátok még meg sem jelentek, ezért - a tavalyihoz hasonlóan - délután is lesz egy előadás.

"Nagyon örülök ennek és hálás vagyok a közönségnek a megelőlegezett bizalomért" - mondta ennek kapcsán a zenész.

Zorán a Művészetek Palotája 2005-ös megnyitása óta rendszeres fellépő. "Idő kellett ahhoz, hogy a színpadon és a nézőtéren helyet foglalók is megérezzék a hely szellemét" - fogalmazott.

Kiemelte: számára alapelv, hogy egyik koncert sem hasonlíthat egy másikra. Mint kifejtette, a közönség már megszokhatta, hogy turnéról-turnéra változik a műsor, és mindig előkerülnek korábban ritkábban játszott dalok, vagy a régebbieket más hangszerelésben adják elő.

"Természetesen egyik műsorból sem hiányozhatnak a kihagyhatatlan dalok, például az Apám hitte vagy az Egészen egyszerű dal" - jegyezte meg Zorán.

A mostani MüPa-koncerten több olyan dal is lesz, ami korábban sohasem hangzott el élőben. Ezek közé tartozik Bruce Hornsby egyik szerzeménye, amelyre fivére, Sztevanovity Dusán Rázós dal címmel írt magyar szöveget. "Ez a naprakész aktualitású dal érdekes színfoltja lehet a műsornak" - mondta az előadóművész.

A Zoránt kísérő zenészeket már jól ismeri a közönség: Horváth Kornél játszik ütőhangszereken, Sipeki Zoltán gitározik, Lattmann Béla a basszusgitáros, Gyenge Lajos dobol, Kovács Péter Kovax billentyűzik, és lesz három vokálos lány, Óvári Éva, Kabelács Rita és Péter Barbara. Az idei tavaszi turné második felétől csatlakozott a csapathoz Szabó Tamás szájharmonikás, aki szintén ott lesz a hétfői koncerteken.

"Kollégáim a magyar zenészek legjobbjai közé tartoznak, hangszeres tudásukkal, kreativitásukkal nagyban hozzájárulnak a koncertek színvonalához. Az idén közülük többen önálló produkcióval is megmutatkozhatnak" - fejtette ki.

A hétfői koncertekkel zárul Zorán tavaszi országos turnéja, ami több mint húsz fellépésből állt. A Művészetek Palotája után három erdélyi helyszínen, Sepsiszentgyörgyön, Székelyudvarhelyen és Marosvásárhelyen ad koncertet.