Nem pereli be Pécs a Kétfarkú Kutyát

2009.06.05. 14:48
Nem tereli jogi útra a Pécs2010 Menedzsment Központ az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program honlapjára megszólalásig hasonlító internetes oldallal kapcsolatos ügyet

Az eredeti (www.pecs2010.hu) honlapra első ránézésre megszólalásig hasonlító internetes oldal azt hirdeti, hogy Pécs csak 2100-ban lesz Európa kulturális fővárosa. Emellett angol nyelven a koszovói Pec városával azonosítja a látogató számára a baranyai megyeszékhelyet. A várható kulturális programok közt pedig többek közt kéthetenkénti ivóversenyt említ a honlap. A kiemelt projekteket sem kímélték az oldal szerkesztői: svédországi tanulmányút hátrányos helyzetű pécsi romáknak, a város főtere és a dzsámi kínai piaccá alakítása, a több éve lakatlan 25 emeletes toronyház Dubajba költöztetése, a tubesi lokátor orosz lebombázása - mindezt képi anyaggal illusztrálva.

A kulturális programok mellett a projekt fejlesztései kapcsán Ruzsa Csaba megjegyezte: április közepén kezdődött meg az EKF-program első nagyberuházásának kivitelezése, amely a pécsi közterek és parkok megújítását foglalja magában. A munkálatok a kivitelezési szerződések alapján előreláthatólag hét hónapot vesznek igénybe. A cél az, hogy a baranyai megyeszékhelyen olyan valódi közösségi terek jöjjenek létre, melyek hangulatos találkozási helyként szolgálhatnak a szabadidő sokszínű eltöltésére.

A koncertközpont, a tudásközpont, a Zsolnay Kulturális Negyed, a Nagy Kiállítótér és a Múzeum utca kivitelezési munkálatai az elkövetkezendő egy-két hónapban kezdődhetnek. A Pécs2010 EKF program beruházási költségvetése 34,6 milliárd forint, míg programokra és kommunikációra 2009-ben és 2010-ben együttesen mintegy hárommilliárd forintot fordítanak.