Új szereplő tűnik fel a Micimackóban

2009.10.01. 11:49
Egy Lottie névre hallgató vidra tolakszik be a Micimackó jól ismert szereplői közé. A szerzői jogokat kezelő szervezet beleegyezett ugyanis abba, hogy az 1926-ban kiadott könyvet folytassák.

Michael Brown a jogokat birtokló szervezet képviselője állítja, az új rész semmiben nem különbözik majd az eredetitől, annak ellenére, hogy az író más ember, továbbá, hogy közben több mint 80 év eltelt.

"Az új történet az új karakterrel együtt természetesen következik az eredetiből, és ahogy Milne sztorija, ez is időtlen" - volt biztos a sikerben jóval a megjelenés előtt.

Az eredeti regény hírnevén felkapaszkodni kívánó Visszatérés a Százholdas pagonyba című könyv október 5-én jelenik meg. A tíz új történetet tartalmazó kiadványt rögtön ötven nyelven jelentetik meg.

lottie

Az író, David Benedictus nem elégedett meg azzal, hogy hozzányúlt Milne eredeti szereplőihez, Micimackóhoz, Malackához és Kangához, új szereplőt is beleírt a könyvbe. A Pagonyban feltűnik egy Lottie névre hallgató vidra.

"Lottie, a vidra megtestesíti a Micimackó olyan értékeit, mint a barátság és a kalandvágy, ahogy azt Milne munkájában láttuk, és aminek eredményeképpen Micimackó mindenki kedvenc medvéje lett" - tette nyilvánvalóvá az író a BBC-nek, hogy milyen XXI. századi céltudatossággal akarták lemásolni a klasszikust.

"Reméljük, hogy az új karakter elnyeri a világ minden olvasójának tetszését" - jegyezte meg Benedictus. Nem az angol író az első egyébként, aki aprópénzre váltja a mesét. A Disney a hatvanas évektől egrecíroztatja Milne jóravaló hőseit a képernyőn.