Verebes színházigazgató lesz

2009.11.04. 09:14 Módosítva: 2009.11.04. 09:46
A Napi Ász információi szerint a Napkelte műsorvezetője a Mikroszkóp Színpadot irányíthatja jövőre, miután csak ő pályázott a posztra.

A Napi Ász információi szerint Verebes István lesz januártól a Mikroszkóp Színpad új direktora. A bulvárlap szerint ez már nyílt titok a szakmában, Selmeczi Tibor december 31-ei távozásával Verebes alakíthatja majd át a Mikroszkóp repertoárját.

Hivatalosan még nincs döntés a színház új vezetéséről, de a Napi Ász szerint mindössze egyetlen pályázat érkezett, Verebes Istváné. A bulvárlap szerint a szakma egyébként nem tartja jó lépésnek Verebes indulását az igazgatói posztért, sokak szerint jobban illett volna hozza a Vidám Színpad vezetése.

Selmeczi Tibor már hetekkel korábban jelezte, hogy nem akar indulni újból az igazgatói székért, és egyetlen dolog árnyékolja be csupán utolsó napjait a színházban: „az utódlás kérdése”.

Verebes egyébként nem először vezetne színházi társulatot, a színész, rendező, dramaturg és műsorvezető 1990-től 1993-ig a Komédium Színház igazgatója volt, majd 1993-tól 1998-ig a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház társulatát vezette.