Stílszerű aláfestő zene öngyilkossághoz

2010.01.19. 10:08
Egy angol rádiós DJ a Van Halen Jump! (Ugorj!) című számát játszotta a rádióban, miközben egy nő éppen öngyilkosságot akart elkövetni egy hídon.

Az angliai M60-as autópálya egy szakaszán teljesen megbénult a forgalom, amikor egy feltehetően zavart nő az egyik hídról leugorva próbált öngyilkosságot elkövetni, írja a Daily Mail. A 42 éves nő az utolsó pillanatban meggondolhatta magát, de a rendőrök kénytelenek voltak lezárni a forgalmat a kétszer négysávos autópályán.

DJ Steve Penk
DJ Steve Penk

A dugóban várakozó autósok egyike egy közeli rádióállomást hívott fel azzal a kéréssel, hogy ha lehet, ő szívesen meghallgatná a Van Halen zenekar Jump! című számát, hiszen illik a kialakult helyzethez. A rádió műsorvezetője, egyben az állomás tulajdonosa, DJ Steve Penk pedig készségesen teljesítette kérését. A sors különös fintora, hogy a dal refrénje után a nő valóban leugrott a mintegy tízméteres magasságból.

A nőt kisebb sérülésekkel szállították kórházba, de a meglehetősen morbid zeneválasztás miatt számos panasz érkezett a rádióállomáshoz. Steve Penk sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az ugráshoz esetleg a zeneszámnak bármilyen köze lett volna, de kijelentette, hogy nem bánta meg a dolgot, mert szerinte az nonszensz, hogy "egy nő hisztériás viselkedése miatt a környék teljes közlekedése lebénulhat."

Nem ez volt Penk első botrányos húzása, 1998-ban egy John Culshaw nevű humoristával közösen elhitették a Downing Street 10, a mindenkori brit miniszterelnöki rezidencia telefonközpontosával, hogy ő William Hauge ellenzéki politikus, és élő adásban beszélgetett el Tony Blair miniszterelnökkel.