Kirabolták Lovasi Andrást és a Kalákát

2010.01.29. 15:06 Módosítva: 2010.01.29. 16:47
Két zenekari Volkswagen Transportert is feltörtek az elmúlt egy hétben. Lovasi András laptopját és szövegkönyvét veszítette el, a Kaláka az ütőshangszereit és magát az autót is.

Az elmúlt hétben két zenészt is kiraboltak, mindkettőjüket azonos környéken, mindkettőjüknek Volkswagen Transporterük volt. Lovasi András autója szétverve megmaradt, de laptopját és szövegeit elvitték, a Kaláka együttes autóját ellopták a ritmushangszerekkel együtt. Ha bármi visszakerülne belőle, már örülnének.

Január 22-én, pénteken a Kis-Svábhegyen feltörték Lovasi András sötét Volkswagen Transporterét, amit ugyan ellopni nem tudtak, de legalább rendesen tönkretették, illetve belőle a laptopot, ruháit elvitték. "Az újabb számok szövegeit is tartalmazó füzetemet is elvitték, mindössze egy dalt írtam át a gépemre" - mondta Lovasi, aki Tóth Tibor menedzserhez érkezett péntek este látogatóba a Cseh Tamás-est előtt. A gitárját nem vitték el. A kocsin sokáig dolgozhattak, mert lebontották az elejét, de a benne lévő biztonsági rendszer miatt elvinni nem tudták.

Január 28-án, csütörtökön az esti órákban a Hegyalja út és Alsóhegy út sarkánfeltörtek és elloptak egy fehér Volkswagen Transportert, a Kaláka együttes buszát, benne különböző hangszerekkel, és a zenekar nagybőgősének, Becze Gábornak az orvosi papaírjaival. Gryllus Dániel zenekarvezető kérdésünkre elmondta, a zenekar könnyen beszerzi a különböző ritmushangszereket, mert nem képviselnek nagy értéket, de "volt olyan hangszer a gyűjteményben, ami a 40 éves Kaláka történetéből 35-ben velünk volt."

(Aki véletlenül rátalál a hangszerekre, a laptopra vagy a szövegkönyvre, a Kaláka és a Kispál és a Borz honlapján keresztül eléri az előadókat.)