Kirúgták Pókembert

2010.03.03. 14:03 Módosítva: 2010.03.03. 15:13
Peter Parker a lappiac válság miatt marad állás nélkül, de állítólag szakmai hibákat is elkövetett. A Marvel képregénye reagál a gazdasági világválságra.

Ideje leporolnia önéletrajzát, ugyanis a gazdasági válság miatt elvesztette munkáját Pókember.

Félelemre azonban nincs ok, a szuperhős továbbra is megvédi New Yorkot Venomtól, Vérontótól, de szerdától kezdve a munkaügyi hivatalban való sorban állással kell összeegyeztetnie hősi cselekedeteit.

Történt ugyanis, hogy Pókember civil "alteregójának", Peter Parkernek a képregény legújabb, szerdai számában a következő szavakat kell hallania főnőkétől: "Ki vagy rúgva!".

A fotóriporter Parker helyzetét tovább rontja, hogy utált főnöke New York összes sajtóorgánumánál bemártotta.

Mindez persze számos kérdést vet fel a Parker-Pókember páros működéséről. Hogy állja majd a szuperhős a ruhatisztítás költségeit, mit fog enni, egyáltalán miként lesz képes boldogulni? - morfondírozhatnak az olvasók.

"Mivel ezután is el akarjuk adni a képregényeket, nem válaszolhatom meg ezeket a kérdéseket" - közölte nevetve Joe Quesada, a Pókember kalandjait kiadó Marvel Comics főszerkesztője.

Pókember - vagyis Peter Parker - már korábban is átvészelt nehéz időszakon, két évvel ezelőtt például véget ért házassága a szép Mary Jane-nel, amikor a gonosz Mephisto kitörölte emlékezetéből.

Parker kirúgására egyébként a hírpiacnak a gazdasági válság okozta zsugorodása miatt került sor, de úgy tudni, hogy bizony szakmai hibákat is elkövetett.

"Azért, mert szuperhős, még nem jelenti azt, hogy tökéletes" - mondta Quesada.