Meghalt Robert Culp

2010.03.25. 08:48 Módosítva: 2010.03.25. 08:48
Az Én, a kém című kultikus tévésorozat egykori főszereplője a reggeli kocogás során megbotlott, beverte a fejét, a kórházba szállítás után nem sokkal elhunyt. 79 éves volt.
Robert Culp
Robert Culp

Culp karrierje egy westernsorozatban kezdődött az ötvenes évek végén, de igazi sikereit az I Spy (Én, a kém) című vígjátéksorozatban érte el Bill Cosby oldalán 1965 és 1968 között. A sorozatot számos országban bemutatták, 2002-ben pedig mozifilm is készült belőle Owen Wilson és Eddie Murphy főszereplésével. (A film egyes jeleneteit Magyarországon forgatták.)

A 79 éves korában is aktív színész karrierje során olyan pályatársakkal játszott, mint Steve McQueen, Ryan O'Neal, Peter Falk, Denzel Washington vagy Julia Roberts. Háromszor jelölték Emmy- és egyszer Aranyglóbusz-díjra, de egyszer sem sikerült nyernie. A sors különös fintora, hogy a díjakat Bill Cosby halászta el előle.

A magyar nézőknek leginkább a Columbo című sorozat évadaiból lehet ismerős (háromszor is alakított gyilkost), de láthattuk a Pelikán ügyirat című krimiben, a Vasárnap New Yorkban című vígjátékban és a Szeretünk, Raymond! című sorozatban is. Culp igen közkedvelt volt, Cosby egy nyilatkozatában tiszteletbeli bátyjaként említette.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport