Új "színpad" nyílik a Nemzetiben

2010.04.22. 15:20
Új helyszínt avat április 24-én a Nemzeti Színház. Alföldi Róbert legújabb rendezését, a Martin Sperr darabjából készült Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból című színdarabot a teátrum díszletfestőműhelyében adják elő.

A darab a II. világháború utáni Németországban játszódik egy bajor kisfalu közösségének munkás hétköznapjain át mutatja be az előítéletekkel, idegengyűlölettel terhelt emberi kapcsolatokat. A főszereplő, Abram hosszú távollét után tér vissza falujába. Rögtön megindul a pletyka, a szerelő biztos börtönben volt. Később már azt beszélik, azért volt börtönben, mert homoszexuális.  A falu engesztelhetetlen gyűlölettel reagál az elfogadott normáktól való eltérésre és hajtóvadászatot indítanak ellene.

A darab próbái februárban kezdődtek, Abram szerepét Stohl András alakítja, anyját Molnár Piroska. A darabban játszik még Básti Juli, Hollósi Frigyes, Tompos Kátya, Murányi Tünde, Péterfy Bori, Földi Ádám, Sinkó László, Szarvas József és Hevér Gábor is. Az előadásban közreműködik a Dorogi Sváb Party zenekar.

A Nemzeti honlapján figyelmeztetik a nézőket: az új játszóhely speciális megközelíthetősége miatt kérik, hogy legkésőbb 18.30-ig érkezzenek a színházba. "Az ezután érkezőket nem tudjuk beengedni, késés esetén a jegy árának visszatérítésére nincs lehetőség!"

A Vadászjelenetekből 1969-ben film is készült, melyet Peter Fleischmann rendezett és a szerző, Martin Sperr játszotta benne Abramot.