Kivégzés Texasban

2010.07.21. 10:44
Méreginjekcióval kivégeztek az egyesült államokbeli Texas szövetségi államban egy férfit, aki 22 évvel ezelőtt meggyilkolta a houstoni operaház két énekesét - jelentették be helyi idő szerint szerdán a helyi hatóságok.

A 42 éves fekete bőrű Derrick Jackson a 15. ember, akit a szövetségi államban idén kivégeztek. Jackson azt állította, hogy igazságtalanul ítélték el az 1988 szeptemberében történt eset miatt, amelyben agyonverték a houstoni opreaház két énekesét. Az áldozatok - Forrest Henderson és Richard Wrotenbery - 31 évesek voltak. A gyilkosság egyikük, Henderson lakásában történt, és sokáig megoldatlan volt.

Hét évvel később, 1995-ben azonban a helyszínen talált véres ujjlenyomatról kiderítették, hogy az a gyilkosé, Jacksoné. A férfi ugyanakkor már börtönben volt, mert többszörös rablásért elítélték.

Jackson elismerte a rablásokat, de tagadta a két gyilkosságot. Azt mondta, a rendőrség nagyon igyekezett a közel egy évtizedes ügyet megoldani, és az ellene indított vádemelés az erőszakos kihallgatásnak volt köszönhető.