Olcsóbban indul a Kapolcs

2010.07.23. 16:42
A Balaton-felvidék 7 településén, két csonka év után, újra megnyílik a Művészetek Völgye július 23-tól augusztus 1-ig. A megyei önkormányzat nem támogatja, így a Nemzeti Kulturális Alap 23 millió forintjából szervezik meg.

10 napon keresztül kínál programokat Öcs, Pula, Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend, Nagyvázsony és Monostorapáti. A legnagyobb magyar non-profit összművészeti fesztivál idén ünnepli húsz éves jubileumát, olyan fellépők érkeznek, akik már a kezdetektől a védjegyei voltak a fesztiválnak, mint Hobo, a Gryllus Vilmos-Levente Péter páros. Lesz sok jazz, többek között fellép a Budapest Ragtime Band vagy a Kozma Orsi Quartet és Tilia vonósnégyes.

Palya Bea háziasszonyként énekworkshopot és négy koncertet ad. Az udvarhoz olyan programok kapcsolódnak majd, mint a Reggeli álomelemzés Palya Beával, a Reggeli tánc vagy a Beszélő hang keretében interjú az énekesnővel. A napijegyek 2000 forintba kerülnek majd a Művészetek Völgyére, a háromnapos hétvégi bérletért ötezer, a tíznaposért 18 ezer forintot kell fizetni.