Elhunyt Ulbrich András tévé- és rádióbemondó

2010.09.22. 11:59 Módosítva: 2010.09.22. 12:03
Negyven évig a Magyar Rádió bemondója volt, a '80-as évektől a Magyar Televíziónál dolgozott.

Életének 65. évében elhunyt Ulbrich András. A tévé- és rádióbemondót szerdára virradóra érte a halál.

Ulbrich András a bölcsészdiploma megszerzése után négy évtizeden át a Magyar Rádió bemondója volt. Emellett műsorokat vezetett, sportriporterként is dolgozott. A '80-as évektől a Magyar Televízió Híradójában, és egy rövid ideig A Hét műsorvezetőjeként is feltűnt a képernyőn.

Nyugdíjba vonulása után Rómába költözött, az év egyik felét ott töltötte, a másikat pedig Magyarországon. Az olasz fővárosból rendszeresen tudósította a Lánchíd Rádiót és a Katolikus Rádiót, többször olvasott fel a Vatikáni Rádióban is.

Szalóczy Pál, aki a Magyar Rádiónál volt Ulbrich András munkatársa, az MTI-nek elmondta, hogy a rádió saját halottjának tekinti az egyik legszebb orgánumú bemondót. Ulbrich irodalmi műveltsége rendkívül magas volt, az utóbbi időkben rendszeresen szerepelt nyilvános fórumokon, ahol kortárs magyar szerzők, költők műveiből adott elő.

Korbuly Péter, akivel több mint harminc évig voltak kollégák a rádiónál, felidézte, hogy Ulbrich András egyike volt annak a három jelentkezőnek, akit a Magyar Rádió annak idején mintegy kétezer ember közül választott ki.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport